Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 15:37 - Вредят ли ни РЕКЛАМИТЕ?????????
Автор: kary Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3002 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 14.10.2012 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                            Реклама?!     Какво ни дава рекламата? Замисляли ли сме се какво ни дават рекламите или ги приехме като част от ежедневието. Ежедневно се сблъскваме с реклами, които ни се усмихват или от билборда зад ъгъла, подадени като листовка в ръката, слушайки любимото си радио или обаятелно предложени от екрана. До колко ни е полезна тази информация и правилно ли е предложена тя? Това е отговор, които едва ли ползвателя може да си отговори преди закупуването на даден продукт. Какво представлява рекламата? Това е метод на добре поднесена информация, опакована и напудрена до толкова, че да ни грабне на момента. Но дали това помпозно представяне на даден продукт е точно така както изглежда и дали, когато видим реклама на даден медикамент подсъзнателно не си казваме „Да , това е за мен, точно там ме боли”.Масово се наблюдава истерия при лекарствата и хората на по улегнала възраст лесно се ловят на заложените капани. Тези хора са от старата генерация и всичко показано по телевизията се приема за чиста монета и точно това рекламодателя цели. Използвайки чести заболявания и наблягайки на сериозни проблеми, възрастните хора приемат рекламата за изписана рецепта. До колко са честни с нас потребителите, като ни залъгват с препарати, които с лекота отстраняват лекета, загорели печки, ароматизатори изпращайки ни в рая или паста за зъби, която ни прави устата с 24 каратова усмивка и тн. Рекламата дали не си играе със съзнанието ни и ни кара да  попадаме в нереален свят, в които всичко с магическа пръчка се премахва и проблема след закупуването на даден продукт изчезва. На всички ни е ясно, че това не е така, но въпреки всичко мълчаливо продължаваме да гледаме рекламните блокове и не за друго, защото няма отърване от тях. Където и да превключиш с идеята да избягаш от тях, на следващия канал те дебне същия рекламен блок. Вечерно време, когато седнем пред телевизора да починем от забързания ден е бумът на реклами от всевъзможен тип без никакъв подбор. Вечеряйки пред телевизора с любимо предаване или филм, изведнъж изкача реклама на разхлабително, летящи дамски превръзки, копринени тампони и като капак кървава храчка в мивката с огромен зъб. Не знам за вас, но аз сериозно се замислям, защо телевизиите не наложат някакви норми и правила за излъчване на подобен род реклами и не се спре тяхното излъчване в праймтайма? Едва ли ще стане, защото на всички е ясно, че от това се издържат телевизиите. До толкова сме обсебени от рекламите, че даже не обръщаме внимание какво купуваме, нито се заглеждаме във състава нито в производителя. Рекламата е толкова голяма и мащабна, но съставът е с минимален шрифт, а дори читаем ще открием менделеевата таблица. Наскоро задължиха производителите на козметични продукти да обозначават с цветни ленти състава на продукта. Тези цветни ленти са познати на много малко хора и никои почти не им обръща внимание. Тъмната лента означава –  70%ХИМИЯ Червената лента означава – 30% ХИМИЯ Зелената лента означава – 100% НАТУРАЛНО
image
Изводът е един: Пазара е претрупан с продукти, затова преценявайте какво купувате и не вярвайте на рекламите, защото от толкова химия, ще ни хербаризират, мумифицират и разболеят, още преди да ни е дошло времето. Усмихвайте се и живейте природосъобразно, колкото и да ви се усмихват  лъскавите опаковки от телевизора!
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tstanoev - Химията и хапчетата
12.10.2012 15:58
Виждал съм как дядо ми като види рекламата на новото наточено хапче и почва да се оплаква, че точно това за което е предназначено хапчето го боли,виждал съм и как като изпие 1 аспирин с мисълта, че е хапчето от рекламата му минава.Всичко е на основата на собствената нагласа и психика, но трябва доста сериозно да се замислим за това какво ядем, какво пием и консумираме изобщо защото с днешната химия, консерванти, подсладители и всичко останало което се бута в продуктите не е никак полезно като цяло.Браво за статията дано повече хора избират зелената лента :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kary
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 15577
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031